null
​Dags att förbereda huden för sol, kjol och shorts!

​Dags att förbereda huden för sol, kjol och shorts!

Jennie Aronsson on 6th May 2022

Här tipsar jag om några olika produkter och två rutiner som hjälper dig att städa bort vintern, återfuktar din hud och ger dig en rejäl avkoppling. Moroccan Black SoapSisalvanteKesevante, Salt Scrub White Chocolate, en  fin bodylotion för återfuktning innan du smörjer in dig med Tan in a Tube (BUS) Klicka på produkterna så kan du läsa mer, klicka hem och njuta ☀️☀️☀️

Moroccan Black Soap

Moroccan Black Soap, även kallat Beldi, från Marocko är en växtbaserad produkt gjord på extrakt/olja från olivkärnor, olivolja, soda och vatten samt tillsatta eteriska oljor. Moroccan Black Soap från Botany for All tillverkas för hand och skiljer sig alltid lite i färg, doft och konsistens.

Moroccan Black Soap har använts inom badkulturen i Marocko för sina rengörande och hudförnyande egenskapers skull. Tvålen tar bort döda hudceller, renar porer och oren hy som acne, ger huden förnyad lyster, verkar mjukgörande, verkar antiage på åldrad hud, i Marocko används den för att hjälpa solskadad och överpigmenterad hud, passar alla hudtyper och används över hela kroppen.

Sisalvante

Regelbunden torrborstning eller blötskrubb med peelingvantar gör huden mjuk, stärker lymfsystemet, förebygger celluliter och torr hud. Sisal kommer från agaveplantans stora fiberrika blad som växer i Centralamerika. Den har sedan många hundra år använts till att tillverka rep, snören, garn, mattor och nu i modern tid skrubbvantar. Idag odlar man agaveplantan i östra Afrika och där sker den största produktionen av sisalprodukter. Sisal är en naturfiber som är vänlig både mot miljön och mot kroppen. När sisalvantarna gjort sitt så slänger man dem i komposterbart material eller eldar upp dem.

Användning:

Torrborstning: börja borsta under ena foten och upp över benet till rumpan i cirklande djupa men inte för hårda rörelser. Upprepa på andra foten/benet. Borsta rumpan, magen och sedan ena handen upp till axeln och sedan andra handen/armen. Avsluta med att borsta runt brösten/bröstkorgen och halsen.

Bra att veta:

– För optimalt doftande och behandlande effekt kan två till tre droppar ren eterisk olja droppas på skrubbvanten innan torrskrubb.

– Lavendel, Eucalyptus, Frankincense, Rosmary, Geranium, Lagerblad eller Cypress är cirkulationsökande och lugnande på en och samma gång. Välj en eller två av våra eteriska oljor till din doftande torrborstning, max 2-3 droppar.

– Ha din egen personliga skrubbvante, damma av den i frisk luft då och då, unna dig en ny vante varje halvår så huden och vanten hålls fräscha.

– Vanten kan tvättas i 40 grader men kan förlora form och skrubbeffekt efter många tvättar.

Kesevante

Kesevanten är gjord av råsilke och har använts i Turkiska bad som en del av Hamamkulturen. Kesevanten är utformad för att användas efter noggrann tvätt av huden. I Turkiet används Kesen för att ta bort döda hudceller, öka cirkulationen, rena hudens porer, göra huden mjuk och elastisk, förebygga orenheter, förebygga och hjälpa vid celluliter och minska på spänningar i kroppen genom den ökade cirkulationen.

Användning:

– Börja med att tvätta Kesevanten i hett vatten och mycket olivtvål, skölj ur vanten ordentligt. Häng upp och torka tills användning.

– Ta en varm dusch eller varmt bad och tvätta dig noggrant med Aleppo olivtvål eller Moroccan Black Soap.OBS! funkar inte på samma sätt med syntetiska/petrokemiska tvålar, duscholjor eller annat.

– Skölj av huden noga med varmt vatten. Huden ska kännas varm och mjuk efter rengöringen.

– Blöt Kesevanten i varmt vatten. Den förändrar sig lite och blir grövre i strukturen.

– Massera med kesevanten från fötter upp över kroppen till huvudet med djupa kraftfulla raka cirkulerande drag. Stanna en stund på varje område och arbeta noga igenom.

OBS! Använd inte någon tvål, olja, kräm eller liknanden på Kesevanten. Se till att huden verkligen är utan någon produkt innan Kesepeelingen.

– Tvätta ur Kesevanten med olivtvål, skölj noga och häng upp på tork. Den kan tvättas i 40 grader. Inget sköljmedel och ingen torktumling.

Bra att veta:

– BodyKese glove är en personlig vante och skall inte delas med andra.

– Peela med vanten en gång i veckan och då gärna i kombination med Black Soap.

– Vid celluliter, vätskeansamlingar och cirkulationsbesvär så kan Kesevanten användas flera gånger i veckan på utsatt område med lättare strykningar och inte så lång massage. Använd gärna en produkt, kroppsolja, med eteriska oljor efter behandling för djupare effekt.

Två rutiner att välja mellan

Rutin 1)

Moroccan Black Soap (el. Aleppotvål), bästa HemmaSpa produkten någonsin.

1. Börja med att torrborsta kroppen med torr Sisalvante.

2. I duschen tar du tvålmassan och skrubbar in på blöt hud med en Sisalvante, låter sitta så länge det går på huden, skrubbar igen & sköljer av tvålmassan noggrant. 3. Därefter tar man Body Kesevanten, blöter den & skrubbar huden med från tå till hals. Nu rullar hudceller runt & av huden, cirkulationen ökar, huden blir lenare, fastare och mer elastisk.

4. Skölj av huden & massera in någon vårdande växtolja på din fuktiga hud. Kanske Olivolja med lite Gurkaolja i och någon droppe Clary Sage & Pepparmint. Jag blandar ihop oljor & eteriska oljor i en liten skål som räcker några dagar. Att göra den här ritualen några gånger i veckan/månaden är en grymt bra metod att hålla huden frisk och nybildad. Denna ritual är en blandning av två fantastiska urkulturer inom Spa-behandlingar: Marocko & Turkiet.

Rutin 2)

1. Salt Scrub White Chocolate är en lyxig kroppspeeling med doft av vit choklad. En välgörande kombination av Havssalt, vegetabiliska oljor, Kakaosmör och Vanilj återfuktar och återger huden dess lyster. Havssaltet rengör, exfolierar och återmineraliserar huden. Kakaosmör och Vaniljextrakt tillför antioxidanter som lugnar dina sinnen och får dig att må bra.

Användning: Använd Salt Scrub White Chocolate på torr hud för bästa peelingeffekt. Massera in på hela kroppen och skölj sedan av. För en mildare peeling, applicera Salt Scrub White Chocolate på våt hud.

2) Body Lotion Body Lotion är en uppmjukande och välgörande lotion som motverkar torr hud. Den svaga doften tilltalar både män och kvinnor. Kombinationen av växtoljor, vitaminer, Mjölksyra (AHA) och eteriska oljor av Bergamott och Sandelträ hjälper huden att hålla en bra fukt- och fettbalans. Bergamottoljan sägs lindra eksem och är mycket bra mot psoriasis. Sandelträoljan kan lindra bland annat irritation från solsveda, insektsbett, psoriasis och torra eksem. Mjölksyra från sockerbetor och Sheasmör från vildväxande sheaträd bevarar fukt och är bra mot hudbristningar.

Användning: Använd gärna Body Lotion varje dag, speciellt under vintern eller efter solbad. Kombinera då med Aloe Vera Barbadensis för extra fukt. På mycket torr hud kan det pirra lite i huden när den tar upp lotionen.

Efter någon av ovanstående rutiner ger Tan in a Tube ett fin lyster.

Tan in a Tube är en lättare brun-utan-solprodukt för ansikte och kropp. Den ger dig gradvist en naturlig, mjukt solkysst ton. Maximal färg uppnås efter 3-4 dagars användning. Vilken nyans man får beror på mängden pigment i huden.
Det verksamma ämnet Dihydroxiacetone (DHA) är ett väl beprövat ämne som har använts i brun-utan-solprodukter sedan 1950-talet. DHA är en sockerart som reagerar med luftens syre och proteiner i hudens ytligaste skikt (jämför med när du tar ett bett av ett äpple, låter det ligga och det får en brun nyans). Färgen går alltså inte ner i huden som en solbränna, utan ligger på ytan.

Användning:

Innan du börjar att använda Tan in a Tube, se till att du har peelat huden ett par gånger dagarna innan applicering använd dig gärna av någon av ovanstående rutiner, torr hud absorberar mer och kan ge ett ojämnare resultat. För att undvika mörka fläckar på extra torra områden, såsom armbågar och knän, återfukta dem ordentligt med Body Lotion innan du applicerar Tan in a Tube, det ger en jämnare färg.

Undvik hårfäste och ögonbryn. Undvik också att få skarpa kanter genom att sudda och skapa mjuka övergångar mellan hudpartier med och utan Tan in a Tube. Glöm inte att tvätta händerna efter applicering!

Det kan dröja upp till åtta timmar innan full effekt uppnås. Färgen blir naturlig och du behöver upprepa appliceringen flera dagar i rad för att få en brun ton. Färgen nöts bort efterhand. Smörj därför in dig på nytt var tredje till femte dag för att bibehålla färgen.

Akta kläderna! Vänta med att klä på dig tills produkten har torkat in.
Tan in a Tube är en färskvara. Öppnad förpackning bör förbrukas inom sex månader.