null

Eteriska oljor

Eteriska oljor från Botany for all

De eteriska oljorna finns i doftande växtdelar som blomblad, blad, barr, kottar, frukter, rötter, frön och hela växter. Man vattendestillerar växtdelar för att frigöra och fånga den eteriska oljan. En liten flaska eterisk olja på 10 ml kan kräva 2-3 kg växtämnen för att få just 2 teskedar eterisk olja. Otroligt mycket kraft i bara en droppe!

Eteriska oljor är lättflyktiga doftande aromatiska kolväten som inte är feta som växtoljorna. De är snarare torra och inte lämpliga att användas rena direkt på huden (eller i kroppen). De ska alltid blandas med någon annan mer hudvänlig bas som växtoljor, växtsmör, gelé och dylikt. En droppe eterisk olja har som sagt en enorm kraft både terapeutiskt och doftmässigt. Att ta för mycket eterisk olja kan ge hudirritation och även inflammation om man inte vet vad man gör. Låg dosering är att föredra i alla sammanhang vid hudkontakt och även rent doftmässigt.

1 minidroppe/”minidutt” från pipetten från en eterisk olja till 5-10 droppar växtolja vid en insmörjning av ansikte. Blanda ihop noga i handflatan.

@Lena Losciale, Botany For All

12 of 54 Items
12 of 54 Items