​Botanisk vårstöttning som storstädar och ger plats för kreativitet.

​Botanisk vårstöttning som storstädar och ger plats för kreativitet.

Jennie Aronsson on 1st May 2021

Våren och påsken är här och vi får lust att vårstäda i varenda vrå! Min kollega AnnaLisa vårstädar tillsammans med sina Yogisar, de jobbar med gallan, levern och kreativiteten under sina yogasessioner. För att stötta ytterligare kommer här några tips på tinkturer, örter och eteriska oljor som stärker och stöttar din kropp.

Att stärka sin:

  • Lever kan innebära att man jobbar med sin ilska, vrede och depression
  • Galla kan innebära att man jobbar med sin irritation och bitterhet
  • Kreativitet innebär att du stärker din kraft att låter din inneboende kreativitet få ta plats, utvecklas och blomstra.

Aprilsynergi:

En synergi är en blandning av utvalda, i detta fallet eteriska oljor, som stöttar och stärker ett specifikt syftet stötta och stärka din lever, galla och kreativitet.

Här hittar du mer information om eteriska oljor och recept på olika blandningar och användningsområden.

Grape frukt rosa
Alla citrusoljor anses stärka lever, matsmältning och cirkulationen/hjärtat så även grapefrukt. Den är bra på att stötta sin storstädning när man vill ”detoxa”

Geranium
Förr planterade man germanium runt huset för att hålla ondskan borta. Oljan är antiinflammatorisk, hjälper din lymfa och stöttar dina hormoner.

Enbär
Enbärsoljan anses driva ut överflödig vätska ur kroppen och huden. Bra vid svullnader, vätskeansamlingar, celluliter och liknande. Bäret har inom örtmedicinen ansetts vara mycket bra vid mask, parasiter, ovälkomna gäster i blodet och tarmarna.

Myrra
Lever- och gallstärkande, känd för sin antiinflammatoriska effekt. En lugnande och rogivande eterisk olja som sänker stress och hets.

Ylang Ylang
Kommunikationens olja, stärker ditt inre samtal och tar dig på djupet in till samtalet med din kreativitet.

Örter

Maskros
Som te är maskros en underbar och milt verkande ört även i större doser. Den stärker matspjälkningen, förbättrar gall- och bukspottsinsöndringen i tarmen, stärker immunförsvaret, verkar milt vätskedrivande, stärker njurar och lever, stärker lymfcirkulationen, förebygger oxidation i cellerna, ger tarmen bitterämnen, förbättrar näringsupptaget, verkar allmänt toniserande på kroppens alla kärl, ökar nedbrytningen av ”giftiga” ämnen i kroppen.

Nässla
Som te ger den bra hjälp till att smörja hela kroppens hormonsystem, alla kroppens körtlar – lever, njurar, mjälte, sköldkörtel, binjurar osv. Teet som dricks klunkvis under dagen hjälper kroppen att utsöndra urinsyra och slagg, gärna tillsammans med maskros. Urinsyra i kroppen gör oss trötta, griniga, stela, ömma och sura.

Tinktur

Mariatisteltinktur
Mjölktistel är örten, växten som man tar när levern behöver ny energi. Att ta en lång kur på flera flera månader med mariatistel vid hormoniella problem och obalanser, kroniska hudproblem, vid medicinering, när man ska sluta röka osv. är mycket stödjande för kroppen allmänna hälsa. Den kan användas tillsammans med Cleanser för en komplett ”utdrivning och avgiftning” i kroppens vävnader och organ. Mariatistel tinktur hjälper även när man ”slarvat” med processad mat och dryck som innehåller kemikalier, tillsatser, färgämnen, transfetter, syntetiska ämnen och liknande. Bra vid gallproblem, matspjälkningsproblem och vid högt intag av leverbelastande ämnen som alkohol, mediciner, droger, tillsatser i cigaretter osv.

Cleansertinktur
Den här fantastiska blandningen av örter och växter är en holistisk blandning som stärker, skyddar och tar hand om leverns och njurarnas funktioner. Växterna stärker, stödjer och bygger upp leverns och njurarnas arbete i att konstant ta hand om fett- och vattenlösliga ämnen som kommer in i våra kroppar.

Tinkturen minskar stress i levern och njurarna, verkar milt vätskedrivande utan att driva ut viktiga mineraler i kroppen. Bra att ta vid hudproblem, mask, parasiter, bakterier, virus, till all stress som kommer från livet, maten, mediciner, droger, hormoner osv. Arbetar milt och försiktigt i kroppen, stärker, stödjer och bygger upp kroppens viktiga reningsfunktioner, avgiftar utan att skapa obehag, ”kör ut” ämnen, mikroorganismer och annat som inte ska finnas i våra kroppar.