null

Växtolja - Vetegroddsolja

49.00kr - 99.00kr
(0) Write a Review

Product Description

Vetegroddsoljan är rik på uppbyggande fettsyror och lecitin som hindrar huden att läcka fukt, kännas yttorr till djuptorr, röd och irriterad.


Vetegroddsolja, Triticum vulgare  
Utvunnet från: Vetegroddar 
Ursprung: Europa
Färg:  Djupt vetefärgad till mörk bärnsten. Jättevacker färg.
Doft: Vi tycker den doftar choklad med nötter, en stark doft som sitter i ett litet tag. God!
Konsistens: Fet, krämig, elastisk och ”töjbar” på huden.


Vår kunskap och erfarenhet om oljan:

Oljan är halvfet, djup, krämig och ger en bra tätande, täckande och fuktbindande effekt om man tar några droppar i handen och tillsätter lite hydrolat eller vatten. Oljan är rik på uppbyggande fettsyror och lecitin som hindrar huden att läcka fukt, kännas yttorr till djuptorr, röd och irriterad. Den är en mycket bra fukt- och näringsolja till torra kinder som ofta är ute i väder och vind, under hela vintersäsongen till ansikte och kropp. Blanda några droppar tillsammans med ett av växtsmören innan utgång i kyla, blåst och regn.

Oljor som Vetegrodd, Havre, Tamanu och Granatäpple är intressanta och väl värda att prova när huden känns torr som papper i flera skikt. Oljorna har väldigt bra förmåga att ge och binda fukt ytligt till djupt ner i huden. Vi använder dem till alla som har känslig till mycket känslig hud, hud som lätt blir röd och reaktionsbenägen. I liten dos, några droppar, så kan även bland- till acnehud med torrhet använda dessa oljor för att få lindring hjälp med att hålla kvar fukten i hudskikten.

Oljan kan vara sammandragande, uppmjukande, milt cirkulationsökande och pigmentsreglerande på hudbristningar, åderbrock, ärrvävnad, ytliga blodkärl, utgjutningar och liknande. Vetegrodd tillsammans med någon/några av Nyponfröolja, Riskli, Hallonfrö, Grön kaffe och några droppar Ricinolja som masseras in på ärrvävnad, ytliga blodkärl, åderbrock och liknande kan vara riktigt intressant att massera in regelbundet under tid. Droppa gärna i eterisk olja av Morotsfrö, Frankincense och Cederträ atlas för ökad effekt.

Customers Also Viewed

Se mer

Växtolja - Havreolja

Botany for all

84.00kr - 185.00kr

Latin: Avena sativa Familj: Poaceae (Gramineae) /  Gräs Ursprung: Storbritannien Utvunnet från:…

Mineral blush

Botany for all

260.00kr

Mineral makeup Botany for All Mineral Makeup är en makeup som erbjuder exklusiva och vårdande pigmen…

Älgörtstinktur
130.00kr

Älgörtstinktur / Filipendula ulmaria Latin: Filipendula ulmaria Familj: Rosacea / Rosväxter Ursprung…