null

Hydrolat - Rock Rose / Cistus ladanifer

100.00kr - 190.00kr
(0) Write a Review

Product Description

Latin: Cistus ladanifer 

Familj: Cistaceae / Solvändesläktet 

Ursprung: Portugal 

Utvunnet från: Grenar och blad från busken vattendestilleras. Rockrose är bra på att binda fukt i huden. Den fluffar och puffar upp huden omgående samt på djupet, många känner att huden blir tätare och fuktigare.


BESKRIVNING

Vår erfarenhet och kunskap:

Framställs genom att man destillerar buskens delar och får fram ett ”blomstervatten” med exakt samma egenskaper som den eteriska oljan men otroligt mycket mildare och inte lika kostsam. Hydrolaten har jag använt som ansiktsvatten, sprayat i munnen vid halsont, haft i produkter, lagt omslag med vid brännskada, sprayat på huden efter solning, använt som bas i parfymer. Doften har en underbar mjuk, lite träig, örtig, kryddig not med honungstoner längst bak. Bra på att binda fukt i huden, fluffar och puffar upp huden omgående och på djupet, många känner att huden blir ”tätare och fuktigare”. 


"En av mina favorithydrolater som jag gör lite kryddigare, sötare och sensuella parfymer av. Blanda i eteriska oljor som Cederträ atlas, Rosenträ, Amyris, Benzoin (kan täppa igen sprayinsatsen), Lavandin, Salvia, Muskatell salvia, Patchouli är några man kan välja mellan. Eller ta alla, några droppar av varje och få en djup, rökig, kryddig och väldigt unik parfym. // Lena Losciale, Botany for All"

Customers Also Viewed

Se mer

Aloe Vera Barbadensis

MARIA ÅKERBERG

49.00kr - 249.00kr

Aloe Vera Barbadensis är en svalkande och fuktgivande gel för solbränd, kliande och irriterad hud. P…