Jennies hudvård, hälsa och massage

Eterisk olja - Ylang Ylang grade 1 eko / organic

Den inre balansen bjuder in den yttre.
Ylang ylang är en eterisk olja som utsökt, förfinat och lågmält skapar fred och frid inom som utom. Den kräver sitt engagemang, att man lär känna den, att man tillåter den att få sin tid.
Doften är krävande, vill ha respekt och kan bli kraftfull om du inte vet hur du närmar dig den. Långsamt, försiktigt, aldrig överdosera och den ska bli en doft du aldrig vill vara utan.
Doften bjuder in andra dofter och förstärker, förlänger och fördjupar dem, speciellt alla citrusdofter. De blir magiska tillsammans med en eller två droppar Ylang ylang.
Utforska gärna oljan ensam med en droppe på en servett för att uppleva alla olika ”fraktioner” av doften.


Huden
Om fler ändå förstod hur fint och mjukt många eteriska oljor arbetar i huden om man använder dem regelbundet, lågt doserat och på rätt sätt så skulle ingen vilja ha något annat eller någon annan doft. Någonsin.
En olja som verkligen passar alla hudtyper. Lika balanserande i huden som i resten av kroppen, psyket och själen.
Oljan anpassar sig till den hud den kommer till och är suverän till alla hudtyper. Den har så fina reglerande egenskaper ytligt som djupt i huden.
Passar till hud som lätt får pormaskar, finnar och även acne. Har du hud som är väldigt känslig och har finnar så fungerar den fint. Blanda den gärna med andra eteriska oljor för att både jobba med det infekterade samtidigt som du lugnar inflammationen.
Några förslag till känslig hud med finnar/acne:
Ylang ylang & Yarrow (Rölleka)
Ylang ylang & Palmarosa
Ylang ylang & Laurel leaf (Lagerblad)
Oljan passar även den mogna, åldrade huden och den lite torrare huden. Den hjälper huden att få igång sin funktion att binda fukt, öka talgproduktionen om huden är väldigt yttorr. Adaptogen är ett ord som man ibland kan använda för att vi ska förstå hur genialt de arbetar i oss och i huden.
Några fina blandningar till hud som är torr, åldrad och fuktfattig:
Ylang ylang & Ros
Ylang ylang & Geranium
Ylang ylang & Frankincense

Lena Losciale


OBSERVERA! All information om våra eteriska oljor är för upplysande syfte enbart och inte utbildande eller rådgivande.

Använd aldrig eteriska oljor rent på huden, i munnen, ögonen eller någon annanstans på människor eller djur. Håll dem borta från barn. Ta hjälp av utbildad vid tveksamhet och sjukdom. Ha respekt men var inte rädd, eteriska oljor är mycket kraftfulla i små doser och skall avnjutas rätt doserade och använda.


Eteriska oljor av finaste kvalitet från @Botany For All, text av Lena Losciale

Köp
  • 198,00 kr
100 % SSL-säkrad