Jennies hudvård, hälsa och massage

Växtsmör - Bacuri - Platonia insignis

Latin: Platonia insignis

Familj: Clusiaceae

Ursprung: Brasilien

Utvunnet från: Nöten i frukten

Ett mjukt och krämigt smör med en bronzereffekt på huden. Passar alla hudtyper och ger ett bra yttre skydd mot väder och vind.


BESKRIVNING

Vår kunskap och erfarenhet om smöret:

Smöret har sedan länge använts för att lindra klåda, smärta och hetta efter insektsbett från djungellevande insekter. Anses stilla smärta efter bett och stick men även smärta från värk, reumatism, artrit och liknande. Bacurissmöret används även för att reparera och behandla ärr, utslag, eksem och känslig hy. Smöret anses hjälpa huden att förnya och återhämta sig samt hjälpa kollagen, elastin och reticulin att återfå spänst och fukt. Detta gör smöret användbart till åldrad, solskadad, produktskadad och ärrad hud. Smöret ger huden en skimrande bronzereffekt, går snabbt in, är inte kladdigt och oljigt utan känns ganska torrt på huden efter en stund. Eftersom smöret har en färg i sig själv så kan den användas ovanpå en olja för att få lite lyster i huden men även blandas med mineralpigment för en mer täckande makeup. Ett smör som troligen passar de flesta hudtyper.

Doft: Myskig fyllig doft som påminner lite om kamomill och choklad. Doften försvinner efter ett tag.

Färg: Brunt, nougatfärgat smör som ger en huden en varm gyllene färg. OBS! Färgar av sig på kläder innan den har smält in i huden.

Konsistens: Mjukt och krämigt när det är uppvärmt av handens värme. Smöret går snabbt in i huden och lämnar inte någon fet yta.

Köp
  • 55,00 kr
100 % SSL-säkrad