Jennies hudvård, hälsa och massage

Eterisk olja - Geranium Bourbon

Latin: Pelargonium graveolens
Familj: Gerianaceae
Ursprung: Reunionöarna
Utvunnet från: Hela plantan via destillation.

Doft: Elegant blommig, kryddig och grön doft som är mildare men rikare än sin släkting Geranium. Mjuk citrusdoft, lite som Citronmeliss, i bakgrunden, fyllig och djup utan att bli påträngande.

Färg: Klar till ljust gul.

Konsistens: Lättflytande

Om oljan: Båda Geraniumoljorna har samma egenskaper. Anses vara och används mycket till hudvård för sin värmande, cirkulationsökande, stärkande och balanserande effekt. Passar alla hudtyper då den verkar dra ner förhöjd talgproduktion och stimulera cirkulation och fuktbindning i torr hud. Bra att ha i en blandning till kroppen vid torr hud, nedsatt cirkulation, celluliter och spända muskler. Stryk gärna på kroppsolja, eterisk olja och växtolja, på huden innan dusch så får man dubbel effekt – via huden och andningen. Oljan används även till hormonella problem som smärtsam mens, klimakteriebesvär, ont vid ägglossning, hormoner som rusar omkring och drabbar humör och livsenergi. Även mentala och psykiska tillstånd som oro, nedstämdhet, livsleda, nedsatt livslust och depression kan vara hjälpta av att dofta på Geranium, gärna i ett doftsalt.


OBSERVERA! All information om våra eteriska oljor är för upplysande syfte enbart och inte utbildande eller rådgivande.

Använd aldrig eteriska oljor rent på huden, i munnen, ögonen eller någon annanstans på människor eller djur. Håll dem borta från barn. Ta hjälp av utbildad vid tveksamhet och sjukdom. Ha respekt men var inte rädd, eteriska oljor är mycket kraftfulla i små doser och skall avnjutas rätt doserade och använda.


Eteriska oljor av finaste kvalitet från @Botany For All, text av Lena Losciale

Köp
  • 148,00 kr
100 % SSL-säkrad