Jennies hudvård, hälsa och massage

Eterisk olja - Cinnamon bark / Kanelbark eko

Latin: Cinnamomum Zeylanicum

Familj: Lauraceae
Ursprung: Madagaskar
Utvunnet från: Barken via destillation.

Doft: Skarp, oljig, stark, kryddig doft som pendlar mellan kanel, kryddnejlika och rosenträ. Söt, tung och lite ”dov” till en början vilket lyfter och blir friskt.

Färg: Ljust gul till klar.

Konsistens: Lättflytande


Om oljan: En mycket stark och aktiv olja som skall behandlas och blandas med respekt och mycket låg dos. Oljan är uppskattad till all form av värk, kyla, utmattning, depression, efter sjukdom för återhämtning med mera. Den är livgivande, ger tillbaka energi långsamt och i rätt fart, är bra vid svajigt humör och sockersug. Ha aldrig oljan i en produkt i hög dos, speciellt inte om du ska använda den i duschen. Oljan kan ge otrevliga effekter på hud vid överdosering.


Eteriska oljor till vård av ansikte och kropp

De eteriska oljorna finns i doftande växtdelar som blomblad, blad, barr, kottar, frukter, rötter, frön och hela växter. Man vattendestillerar växtdelar för att frigöra och fånga den eteriska oljan. En liten flaska eterisk olja på 10 ml kan kräva 2-3 kg växtämnen för att få just 2 teskedar eterisk olja. Otroligt mycket kraft i bara en droppe! Eteriska oljor är lättflyktiga doftande aromatiska kolväten som inte är feta som växtoljorna. De är snarare torra och inte lämpliga att användas rena direkt på huden (eller i kroppen). De ska alltid blandas med någon annan mer hudvänlig bas som växtoljor, växtsmör, gelé och dylikt. En droppe eterisk olja har som sagt en enorm kraft både terapeutiskt och doftmässigt. Att ta för mycket eterisk olja kan ge hudirritation och även inflammation om man inte vet vad man gör. Låg dosering är att föredra i alla sammanhang vid hudkontakt och även rent doftmässigt. 1 minidroppe/”minidutt” från pipetten från en eterisk olja till 5-10 droppar växtolja vid en insmörjning av ansikte. Blanda ihop noga i handflatan.

@Lena Losciale, Botany For All

Köp
  • 162,00 kr
100 % SSL-säkrad