Jennies hudvård, hälsa och massage

Eterisk olja - Bergamott / Citrus bergamia

Latin: Citrus bergamia

Familj: Rutaceae

Ursprung: Italien

Utvunnet från: Skal genom expressen/pressning

Doft: Fruktig, grön och frisk men mjuk och med lite sötma. Har du druckit Earl Grey te så känner du igen doften.

Färg: Ljust gulgrön som kan mörkna efterhand.

Konsistens: Lättflytande

Om oljan: Alla citrusoljor anses stärka lever, matsmältning och cirkulationen/hjärtat. Bergamott är en riktigt god och varm kompis vid nedstämdhet, sorg och depression. Den lyfter sinnet och ger lite vila i stunden. Har också använts som doft i rum för att sänka feber, vid influensa och virus, för att lugna oro och hjälpa till att slappna av.


Eteriska oljor till vård av ansikte och kropp

De eteriska oljorna finns i doftande växtdelar som blomblad, blad, barr, kottar, frukter, rötter, frön och hela växter. Man vattendestillerar växtdelar för att frigöra och fånga den eteriska oljan. En liten flaska eterisk olja på 10 ml kan kräva 2-3 kg växtämnen för att få just 2 teskedar eterisk olja. Otroligt mycket kraft i bara en droppe! Eteriska oljor är lättflyktiga doftande aromatiska kolväten som inte är feta som växtoljorna. De är snarare torra och inte lämpliga att användas rena direkt på huden (eller i kroppen). De ska alltid blandas med någon annan mer hudvänlig bas som växtoljor, växtsmör, gelé och dylikt. En droppe eterisk olja har som sagt en enorm kraft både terapeutiskt och doftmässigt. Att ta för mycket eterisk olja kan ge hudirritation och även inflammation om man inte vet vad man gör. Låg dosering är att föredra i alla sammanhang vid hudkontakt och även rent doftmässigt. 1 minidroppe/”minidutt” från pipetten från en eterisk olja till 5-10 droppar växtolja vid en insmörjning av ansikte. Blanda ihop noga i handflatan.


OBSERVERA! All information om våra eteriska oljor är för upplysande syfte enbart och inte utbildande eller rådgivande.

Använd aldrig eteriska oljor rent på huden, i munnen, ögonen eller någon annanstans på människor eller djur. Håll dem borta från barn. Ta hjälp av utbildad vid tveksamhet och sjukdom. Ha respekt men var inte rädd, eteriska oljor är mycket kraftfulla i små doser och skall avnjutas rätt doserade och använda.


Eteriska oljor av finaste kvalitet från @Botany For All, text av Lena Losciale

Köp
  • 130,00 kr
100 % SSL-säkrad