Jennies hudvård, hälsa och massage

Vad gör den där huden?

Vad gör den där huden hela dagarna?

Vi har kanske koll på vad hjärtat gör, att njurarna renar blodet, att cellerna är våra byggstenar osv… Men vad gör den där huden och varför är det så viktigt att vårda den? Huden, innehållet i hudvård och hur det påverkar oss är mitt nörderi 😀

Huden har flera viktiga uppgifter, den skyddar till exempel våra kroppar mot bakterier, virus och mot solens skadliga strålning. Huden hjälper oss också att hålla kroppstemperaturen på en lagom nivå. Huden lagrar också fett och vätska och hindrar kroppen från att torka ut.

Vi går ju inte runt och tänker på vad vår kroppen och huden håller på med hela dagarna, men din hud kan klockan 😉

Kl 8
God morgon, jag har lugnat mig efter nattens rening och är redo att skydda dig hela dagen.

Kl 12
Jag har fullt upp med annat så här är cellproduktionen som lägst. Huden kan kännas oljig och kan se glansig ut, speciellt kring T-zonen, har du problem med din hud kan det vara mer aktivt under den här tiden.

Kl 16
Jag börjar arbeta mer aktivt, temperaturen höjs, porerna öppnar sig och du kan svettas mer, en bra tid för bad eller bastu som båda hjälper huden att detoxa. En optimal tid för huden att ta in näring, så tillföra huden den näring den behöver, lägg gärna mask och serum och annat grötigt på kvällen.

Kl 24
Askungen och skönhetssömnen, jag får tid att arbeta när du inte håller på med alla annat… Hudcellsproduktionen är som högst runt midnatt, startar vid 21 tiden och varar till 3 tiden, har du allergier eller känslig hud är den som lugnast under den här tiden.

Kl 2
Här har jag extra nytta av kvällens hudvårdsrutin, jag är som torrast, producerar bara hälften så mycket olja som mitt på dagen.

Kroppen är fantastisk, den bär oss fram i livet varje dag så lyssna och ge din hud den kärlek den behöver så skyddar den dig från yttre påverkan <3