null

Aleppotvål

65.00kr
(0) Write a Review
Availability:
Fin oliv- och lagerbladstvål som används som vanlig tvål

Product Description

Fin oliv- och lagerbladstvål som används som vanlig tvål.

Tvålen är stor så skär den gärna i mindre bitar. Blir inte mjuk och geggig, men lägg den gärna på en tvålkopp i trä som "luftar" den lite. Torkar inte ut huden, är vårdande och har antiseptiska (bra sådana) egenskaper i och med att den innehåller lagerbladsolja.

Prova att stryka på ren olivolja på huden, gå in i duschen, tvåla upp olivtvålen på tvättlapp eller borste, tvätta dig, skölj av med vatten. Huden blir ren, mjuk och behöver nästan inte smörjas in.

Vi behöver ingen ekologisk stämpel eller märke här för träden och oljorna i Aleppo är äldre än ordet ekologisk med flera tusen år. Procenten lagerbärsolja i våra tvålar är mellan 20-40%. Tvålarna är handgjorda i Aleppo av familjeföretag där varje tvål stämplas med familjens egna sigill. 

Aleppotvål:  ca 150-200 gr

Innehåll:

Olea europa, laurus nobile, aqua, sodium hydroxide.

Användning:

Dusch och bad.

Till mycket torr hud så rekommenderar vi att du stryker ut ett tunt lager växtolja över huden innan du duschar/bader och tvättar dig med tvålen. Oljan skyddar huden, tvålen rengör.

 

Ansiktsrengöring

Jag rekommenderar ingen som har torr hud att rengöra sig med en fast tvål varje dag. Det kommer att torka ut både i ansiktet och på kroppen. Men vill du använda en tvål så stryk ut olja över ansiktet innan du tvättar dig med tvål så minskar du risken att bli för torr.

Du kan prova att ta lite flytande olivtvål i handen och hälla på lite växtolja och lite Rasul lera och blanda ihop till en krämig lite tvålig massa och tvätta på fuktig ansiktshud. Den blandningen blir mildare men fortfarande rengörande.

Hår

Många, inte alla, tycker att tvålen är bra som shampo speciellt de med tunna hårstrån som behöver få volym. Du ska blöta håret ordentligt och gnugga tvålen med mycket vatten mot hårbotten så att du får upp ett litet krämigt lödder. Skölj ur med svalare vatten och avsluta gärna med 1 liter vatten med någon tesked äppelcidervinäger och några droppar eterisk olja som lavendel, patchouli, palmarosa, cederträ atlas som ”balsam” vatten/surskölj.

Djur

Vi har både hundar, katter och hästar. Vi tvättar gärna djuren med Aleppotvål då den inte torkar ut huden, återfettar pälsen och har ingen irriterande doft. Helt ofarlig om djuret får i sig lite av tvålen. Man kan även tvätta läder med lite tvål på en svamp och sedan olja in efteråt.

Flytande tvål 

Skaffa en fin pumpflaska som du kan använda många gånger. Riv Aleppotvål på finaste delen på ett rivjärn, cirka 1 – 1 1/2 dl, vispa upp med 2 dl hett vatten och häll upp på flaska.

När tvålen gift sig med vattnet så får du avgöra om du vill ha en fastare tvål eller mer flytande och tillsätta mer tvålmassa eller mer vatten.

Tillsätt gärna några droppar, cirka 20 droppar totalt till en flaska 2-3 dl, av eterisk olja för doft och effekt.

 

Läs mer om aleppotvålen https://botanyforall.se/aleppos-heliga-tval/

Customers Also Viewed

Se mer

After Shave Lotion

MARIA ÅKERBERG

249.00kr

After Shave Lotion är en återfuktande ansiktscreme som kan användas dagligen för att mjukgöra torr h…

Spolglans

Sonett

59.00kr

Spolglans 500ml Används i diskmaskinen för att förhindra kalkrester på glas och porslin. Sulfaterad …

Olivolja från Kreta

Botany for all

150.00kr - 520.00kr

Latin: Olea europa Familj: Oleaceae / Syrenväxter  Ursprung: Kreta Utvunnet från: Oliver Doft…